Freestyle Fashion mini és törpenyúl tenyészet

Több mint 15 éve foglalkozunk különböző fajtájú nyuszik tenyésztésével.

Elsősorban a különleges megjelenésű, egyedi színkombinációkkal,színekkel,

 foglalkozik tenyészetünk, mindemellett nagy hangsúlyt fektetve az egészségre és jó idegrendszerre.

Jelenleg a következő fajtákkal foglalkozunk:

  • törpe kosorrú (rex, szatén és normál szőrváltozatban)                              Felnőtt súly: 1,3-2kg
  • mini kosorrú (néha rex és szatén, de főleg normál szőrváltozatban)      Felnőtt súly:  1-1,7kg
  • színes (holland) törpe        Felnőtt súly: 1-1,4kg
  • szatén törpenyúl                 Felnőtt súly: 1-1,4kg
Érdekesség: Esetenként előfordul, hogy 1-1 nyuszi nem örökli a törpeség génjét (színes törpe, szatén törpe és mini kosorrú esetén), ezeknek a nyusziknak kicsit eltérhet a súlya (100-300g) a fent írtaktól, de ők is kistestűek maradnak. Általában kicsit nyúlánkabb,hosszabb fülű, de annál "strapabíróbb" állatok, illetve a tenyésztés is könnyebb velük.
 
Szívesen válaszolunk minden nyuszis kérdésre, vagy ajánlunk akár másik tenyészetet, amennyiben nálunk nem találod kedvenced!
 
Árakról:
 
Árainkat nem a haszonszerzés motiválja, hiszen jóval alacsonyabb áron kínáljuk a nyuszikat a legtöbb tenyészetnél (függetlenül a vérvonaluktól) és jóval alacsonyabban, mint amit valós fenntartask jelent a hétköznapokban. Természetesen korántsem megy a minőség és egészség rovásáta ez. Állataink oltottak, féreghajtottak és minőségi teljesértékű tápon élnek, rendszeresen kapnak vitaminos kiegészítést.
Nem gondoljuk úgy, hogy vevőinken kéne behozni azt az összget, amit mi a tenyészállatokra és a fenntartásukra szánunk, akkor sem, ha ez esetenként igen magas. Ez számunkra egy hobbi, amire mi áldozunk, a mi és állataink igényeinknek megfelelően. Örömünket leljük a állataink kedves természetében, az egyedi színekben, a nyuszik gondozásában.
Számunkra az a fontos, hogy gazdi és nyuszi egy életre egymásba szeressen és mindenki megtalálja álma, vágya egyedi és megismételhetetlen kedvencét. 
Igyekszünk olyan árakat megállapítani a kölykök esetében, amelyek megfizethetőek, de megbecsülést is adnak az állat számára (sajnos tapasztalat, hogy az ingyen nyuszinkak "nincs becsülete" és könnyen megválnak tőle). Az esetenként mégis ajándékba adott nyuszik gazdái komoly válogatás után kerülnek kiválasztásra.